Gay venue op Olympische Winterspelen Vancouver

Bij de Olympische Winterspelen in Vancouver is ook aan de roze sporters en bezoekers gedacht: er is een speciale Olympic gay venue. Een bronzen beeld van een naakte ijshockeyer siert de ingang van ‘Pride House’ in het skigebied tijdens de Spelen. Gay Whistler organiseert begin maart de gay & lesbian skiweek Winterpride in het stadje Whistler, is sponsor van het huis en regelde subsidie voor ‘Slapshotolus’ van Edmund Haakonson. Volgens Dean Nelson van Gay Whistler is het ’een symbolische uitdrukking van het idee dat iemand die een nobel leven leidt, niets te verbergen heeft. Klassieke idealen verbonden met die van de moderne Winterspelen. De pose van de hockeyspeler lijkt veel op die van een antieke Griekse discuswerper: ook dat vormt een link tussen de antieke en de moderne Spelen.’

Nelson zegt verder: ‘Er zit ook een element van typisch Canadese humor in. Een ijshockeyer die alleen schaatsen, handschoenen en een helm draagt: daar zien mensen die zelf hockey spelen de humor wel van in. Het is voor het eerst dat tijdens Olympische Spelen ook aan roze atleten wordt gedacht. In Peking viel tijdens de Zomerspelen in 2008 voor homo- en lesbosporters weinig te beleven, maar in 2000 in Sydney zijn ze wel gesignaleerd in gay clubs. Vancouver wilde als homovriendelijke metropool zorgen voor een speciale ‘gay safe place’, gesitueerd naast het Pan Pacific Whistler Village Centre Hotel. In Whistler, zo’n 120 kilometer van Vancouver vandaan, vinden een aantal hoofdelementen van de Winterspelen plaats, zoals skiën, sleesporten en crosscountry skiën.

Lees ook:Glasgow Commonwealth Games krijgt Pride House
Lees ook:Lesbische Olympiërs met medailles
Lees ook:Homo’s moeten overwinning in Sotsji kunnen vieren met een zoen
Lees ook:Homo’s en lesbo’s kunnen worden opgepakt bij Winterspelen Sochi
Lees ook:Ireen Wüst heeft een vriendin

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>