Kabouter Buttplug geen mascotte Eurogames

De Eurogames 2011 in Rotterdam krijgen Kabouter Buttplug niet als mascotte. Directeur Bart Koppens van Stichting Homosport Nederland meldde zondag: ‘Wij distantiëren ons nadrukkelijk van dit beeld, evenals van andere beelden die het stereotyperen van homo’s bevordert.’ Toen bekend werd dat Rotterdam de 13e editie van de Europese homospelen mocht organiseren, opperden homo’s meteen al dat het omstreden beeld Santa Claus van Paul McCarthy  mascotte moest worden.

Het metershoge beeld stelt een kabouter voor met een kerstboom, die veel wegheeft van een buttplug. Het was naast concertzaal De Doelen gepland, maar daartegen kwam veel verzet. De binnenplaats van het museum Boymans van Beuningen was een tijdelijk alternatief, tot het in 2008 zijn permanente plek kreeg op het Eendrachtsplein.  Nederland is na tweemaal in Den Haag en eenmaal Utrecht in 2011 voor de vierde maal gastland van de Eurogames, waar zo’n 7000 deelnemers worden verwacht.

Lees ook:Parijse homohaters boos over kerstboom die lijkt op een buttplug
Lees ook:EuroGames 2011 krijgt subsidie van Rotterdam
Lees ook:Hoe roze is Rotterdam eigenlijk?
Lees ook:EuroGames 2011 in Rotterdam
Lees ook:70-jarig COC lanceert bijzondere stadswandeling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>