Gay Rodeo in Amerika

Aan de overkant van de oceaan bestaat een gay event, dat we hier niet kennen: de Gay Rodeo. Misschien wel in Spanje: rodeo is immers Spaans voor ‘rondgaan’. Van vrijdag 31 juli tot en met zondag 2 augustus 2009 vindt in Philadelphia de Liberty Stampeda 2009 plaats. Zaterdag en zondag zijn er de hele dag rodeo wedstrijden, een markt, dance en entertainment. Vrijdagavond is het Independance Ball, zaterdagavond het Freedom Ball en zondagavond de prijsuitreiking, alle drie in het Loews Hotel.

 

De eerste rodeo’s stammen uit de 16e eeuw, toen Spaanse veeboeren met hun Mexicaanse helpers wedstrijden hielden. De kunst is om zolang mogelijk zonder zadel op de rug van een stier te blijven zitten. In Spanje worden vanuit die traditie nog steeds stierengevechten gehouden. De hedendaagse rodeo staat daar los van, maar dat neemt niet weg dat het er ook hier nogal dieronvriendelijk aan toe kan gaan. Veel bars en sportclubs hebben een diervriendelijk alternatief; de mechanical bull.  De moderne rodeo begon ooit als wedstrijd tussen twee verschillende veehouderijen in de Amerikaanse staat Colorado.

Lees ook:CNN zendt zondag special over gay rodeo uit
Lees ook:Tijgertje Badminton Tournament in Amsterdam
Lees ook:VS: College Sport cancelt topwedstrijden in North-Carlina vanwege LHBT-homowet
Lees ook:Pride Photo Award op kunstbeurs Realisme 12
Lees ook:MidZomerGracht festival Utrecht: vollybal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>