Boot met topsporters op Canal Parade is een feit

De geplande boot met topsporters op de Amsterdam Canal Parade op zaterdag 1 augustus 2009 komt er definitief. Ex-topzwemmer Johan Kenkhuis nam het initiatief: ‘Het is een primeur dat zo’n grote groep topsporters een statement maken over de acceptatie van homoseksualiteit in de Nederlandse sportwereld’, zei hij in het Parool. Kenkhuis is zelf homo, heeft tijdens zijn zwemcarrière nooit verborgen gehouden en zijn collega’s hebben er nooit moeilijk over gedaan. Maar volgens de ex-olympiër is er in de topsport nog altijd te weinig ruimte voor homo’s en diversiteit.

Kenkhuis won zilver op de Olympische Spelen 2004 in Athene. Olympisch goud winnaars Pieter van den Hoogenband (zwemmen), Minke Booij (dameshockey), Yvonne van Gennip en Jochem Uytendehaage (schaatsen) en Dennis van der geest (judo) varen mee, net als sportpresentatoren Humberto Tan en Barbara Barend en een aantal voetballers. Volgens de Gay Krant varen ex-profvoetballers Aaron Winter (Ajax) en Pierre van Hooijdonk (Feyenoord) mee. De Gay Krant publiceerde de voorlopige lijst met sporters die hebben toegezegd mee te varen. Sportkoepel NOC*NSF steunt het initiatief en het Ministerie van VWS betaalt mee aan de boot.

Lees ook:Topsporters op boot Gay Canal Parade
Lees ook:LHBT film ‘Out to Win’ met Boris Dittrich & Johan Kenkhuis, zondag 31/01 @ De Balie, Amsterdam
Lees ook:Danny Hoekzema is homo 2007
Lees ook:Politie vaart mee tijdens Canal Pride
Lees ook:Gay olympiër heeft eindelijk een sponsor

1 Reacties // Reageer

One thought on “Boot met topsporters op Canal Parade is een feit

 1. krista

  Jammer dat het bijna allemaal ex topsporters zijn. Ik zou wel eens een hedendaagse profvoetballer op de boot willen zien staan.
  En verder denk ik dat, als men zo doorgaat, het de homo’s ondergesneeuwd gaan worden door de hetero’s die nu van alles aan het verzinnen zijn om ook mee te varen. Het roze gaat er wel af zo.

  Krista

    /   Reply  / 
 2. Pingback: Voetbal en het taboe op homo’s | Gay

 3. Pingback: Roze Golf zoekt Meest Roze Overijsselaar | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>