Transseksueel houdt succesvolle hongerstaking

Een Britse transseksuele vrouw krijgt haar hormonale behandeling vergoed, nadat ze in hongerstaking ging, toen de lokale gezondheidszorg haar vergoeding geweigerd had. Debbie Davis was als man geboren, maar leefde inmiddels 18 maanden als vrouw. Tot nu toe kocht ze voor 25.000 Engelse pond online hormoonpillen, maar ze kon de medicijnen niet meer betalen. Toen de Nottingham, PCT haar aanvraag had afgewezen, ging ze in hongerstaking.

Die heeft haar intussen geschreven dat het de hormoontherapie nu toch zal vergoeden. De medicijnen zijn de voorbode voor verdere medische kosten: de uiteindelijke operatie gaat 10.000 pond kosten. ‘Ik heb ik mijn aandeel geleverd door twee jaar als vrouw te leven’,  zegt Davis, die vindt dat ze daardoor recht op de operatie heeft.

Lees ook:Paus had geheim onderonsje met weigerambtenaar VS
Lees ook:Chelsea Manning wil met hongerstaking behandeling geslachtsidentiteitsstoornis afdwingen
Lees ook:Peperdure echtscheiding voor homoseksuele miljonair
Lees ook:Chelsea Manning komt vandaag vrij
Lees ook:Obama verleent strafvermindering aan Chelsea Manning

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>