Topsporters op boot Gay Canal Parade

Dit jaar vaart op de Amsterdam Canal Parade een boot met topsporters mee, op zaterdag 1 augustus over de Prinsengracht. Dat zei Johan Kenkhuis vrijdagavond bij RTL-Boulevard. De openlijk homoseksuele ex-zwemmer won zilver op de Olympische Spelen 2004 in Athene. Hij heeft het initiatief genomen voor de sportboot: Olympisch goud winnaars Pieter van den Hoogenband (zwemmen), Minke Booij (dameshockey) en Jochem Uytendehaage (schaatsen) varen mee. Tijdens het tv-programma wist hij presentator Humberto Tan en Albert Verlinde ook te strikken.

 

Sportkoepel NOC*NSF steunt het initiatief;  de boot wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van VWS en de Alliantie Gelijkspelen, een samenwerking tussen maatschappelijke -en sportorganisaties. Frank van Dalen van het organiserende ProGay vindt de deelname van sporters ‘een goed signaal: de aanwezigheid van een sportersboot helpt jonge sporters om open te durven zijn over hun geaardheid.’ Kenkhuis wil ermee duidelijk maken dat wederzijds respect in de sport een van de belangrijkste ingrediënten is voor een topprestatie: ‘Homo zijn is voor veel topsporters de normaalste zaak van de wereld.’ Om dat te laten zien, varen op de boot zowel homo’s als hetero’s mee.

Lees ook:Boot met topsporters op Canal Parade is een feit
Lees ook:Website over ‘laatste taboe’ – homo en sport
Lees ook:Defensie met eigen boot op Canal Parade
Lees ook:LHBT film ‘Out to Win’ met Boris Dittrich & Johan Kenkhuis, zondag 31/01 @ De Balie, Amsterdam
Lees ook:Homo-acceptatie in mijn sportvereniging

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Topsporters op boot Gay Canal Parade

  1. Pingback: Boot met topsporters op Canal Parade is een feit | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>