Hiv healings gevaar voor volksgezondheid

Hiv healings zijn een gevaar voor de volksgezondheid, omdat bezoekers er ‘genezen’ worden verklaard van hun hiv-besmetting. Dat vinden Dennis Boutkan, voorzitter van COC Amsterdam en de Amsterdamse wethouder van Diversiteit, Freek Ossel. COC Nederland sprak op haar website ontzetting uit over deze praktijken. Hiv healings van de pinkstergemeente zijn vooral populair bij  Antillianen, Surinamers en Afrikanen.

Tweede Kamerlid Khadadija Arib (PvdA) roept komende week de minister van Volksgezondheid, Ab Klink, op voor een debat in de Tweede Kamer over deze healings. Hij vindt dat de Inspectie voor de Volksgezondheid een onderzoek moet instellen naar deze bijeenkomsten. Arib spreekt van een kwetsbare groep, die soms toch al moeilijk toegang heeft tot de reguliere gezondheidszorg.
Zie ook ‘Pinkstergemeente huwelijkt ‘genezen’ homo’s uit.

Lees ook:Amsterdam wil toch onderzoek naar hiv-healings
Lees ook:Onderzoek naar hiv-healings komt er toch
Lees ook:Pil mogelijk uit basisverzekering
Lees ook:Wethouder praat met kerken over hiv healings
Lees ook:Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam: tegen aparte opvang homo’s

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Hiv healings gevaar voor volksgezondheid

 1. G. Od

  Die pinkstergemeente is een gevaar voor de samenleving en de volksgezondheid. Mensen die zo in naam van onze lieve heer anderen benadelen zouden in een heropvoedingsgesticht geplaatst moeten worden. Net als de allochtone criminelen van Wilders. Beter nog samen met die criminelen, kunnen ze elkaar overtuigen van ieders gelijk.

    /   Reply  / 
 2. NN

  Evangelisten (de pinkstergemeente valt ook daaronder) zijn niet alleen een gevaar voor de volksgezondheid maar ook voor de wereldvrede. Overal gaan ze op pad met het doel om hun ‘geloof’ te verspreiden en terwijl ze dat doen schuwen ze er niet voor om andere geloofsgroepen tot in het diepst van hun ziel te beledigen.
  Hele families worden verscheurd door onderlinge conflicten wanneer een deel van de familie zich voor de gek laat houden door deze evangelisten en zich bekeert, terwijl een ander deel van de familie dat niet doet. Dat deel dat zich bekeert, doet er vervolgens alles aan om het niet bekeerde deel te bekeren en zo ontstaan er allerlei conflicten.
  Het wordt hoog tijd om dit soort evangelistische groeperingen te verbieden.

    /   Reply  / 
 3. Edwin Lauxen

  Andre Rouvoet stopt kinderen uit ongelovige gezinnen in Pinkstergezinnen.

  Alicia Lauxen is mijn dochter en is haar overkomen en zie maar hoe je haar erweer uit krijgt.

  Ik ben het leger des Onheils zeer dankbaar.

  http://www.jeugdzorgtv.nl

    /   Reply  / 
 4. Edwin Lauxen

  @g.Od

  Man, je hebt een hersenafwijking!

    /   Reply  / 
 5. Pingback: Wethouder praat met kerken over hiv healings | Gay

 6. Pingback: COC Amsterdam kaart homo-healings aan | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>