Homo conferentie en Outgames in Kopenhagen

De tweede internationale conferentie van LGBT (lesbian, gay bi & transgender) Human Rights wordt gelijktijdig gehouden met de World Outgames, eind juli 2009 in Kopenhagen. Tijdens de driedaagse conferentie komen maximaal 1000 homoactivisten bijeen in de nieuwe Deense radio concert hall, met een keur aan internationaal vooraanstaande sprekers.

Onderwerpen: mensenrechten, educatie, cultuur en media, de werkvloer, LGBT geschiedenis, sport en gezondheid. Deelnemers uit niet-westerse landen kunnen via het Outreach programma financiële steun vragen om te kunnen deelnemen. Outgames is een sport, cultuur en mensenrechten evenement, vooral gericht op homo’s, lesbo’s, bi’s en transgenders. Het vindt plaats van 25 juli tot en met 1 augustus en belooft het grootste internationale sportevenement ooit op Deense bodem te worden: 8000 atleten van over de hele wereld nemen dan deel in 30 sporten.

Lees ook:World Outgames 2013 in Antwerpen
Lees ook:World Outgames in Kopenhagen
Lees ook:World Pride Madrid – 23 juni t/m 2 juli
Lees ook:Homo Jongerenconferentie in Amsterdam
Lees ook:Antihomo geweld tijdens Outgames Kopenhagen

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Homo conferentie en Outgames in Kopenhagen

 1. Roelf Smid

  Ik ga naar Kopenhagen voor de OutGames. Wat ik echter nog niet (op het Net) heb kunnen vinden is een dag-tot-dag programma. Voor de duidelijkheid ik ga niet als deelnemer maar als toeschouwer.
  Wie kan me helpen?

    /   Reply  / 
 2. vreer

  Dit was geen homoconferentie. Zeker de conferentie had qua thematiek en qua deelnemers een aanzienlijk percentage transgenders. Sommigen van hen zijn homo (lesbisch, bi a.k.a. holebi) andere niet. De thematiek was gericht op de hele LGBTi alfabetsoep.
  Ik zou je willen vragen niet uit overwegingen van kortheid of omdat “het niet lekker bekt” een holebi en trans gebeuren een “homo”-gebeuren te noemen. Daarmee doe je velen tekort en het is nergens voor nodig.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>