Posters ‘Dood aan de homo’s’ in Sarajevo

In Bosnië-Herzegovina waren homo’s de reden voor moslims, orthodoxe christenen en katholieken om de handen ineen te slaan. Uniek in dat door religieuze twisten verscheurde land, al is het op zijn zachtst gezegd spijtig dat  dat  omwille van ‘onze familie’ gebeurt. Ze protesteren tegen een homofestival in Sarajevo van 24 tot en met 27 september. De protesten worden grimmiger: in Sarajevo zijn posters gesignaleerd met de tekst ‘Dood aan de homo’s’.

Het festival wordt ondersteund door de ambassades van Canada, Zwitserland en Nederland. Ik heb er niet zo’n kijk op vanuit het ‘rustige’, westerse Nederland, maar is zo’n festival, onder zulke omstandigheden op zo’n plek, wel zo verstandig? Is dat land daar wel aan toe? Is de homogemeenschap in Bosnië-Herzegovina er wel bij gebaat of dreigt het voor hen compleet averechts te werken? Vechten voor je rechten: dat heb ik ook gedaan, maar dan wel in een tijd en in een land waar ik niet voor mijn eigen leven hoefde te vrezen.

Lees ook:Homo’s brengen religies nader tot elkaar
Lees ook:Homo-manifestatie in Sarajevo verstoord
Lees ook:Nederland homovriendelijkste land ter wereld
Lees ook:De disco wind waait uit Canada
Lees ook:Eerste Nationale Coming Out Dag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>