Vera Springveer begraven

Vera Springveer, alias Charles Lücker, is dinsdag op de begraafplaats Zorgvlied in Amsterdam begraven. Hij werd 43 jaar oud en overleed vorige week woensdag aan de gevolgen van aids. Er waren honderden vrienden en vertegenwoordigers van homogroepen: ze gaven hem een luid applaus. Begin jaren negentig werd Vera Springveer beroemd in homoland, toen op Salto een gay datingshow werd uitgezonden met Hellun Zelluf en Beestje Freek. Hellun Zelluf stierf in 1993 ook aan de gevolgen van aids.

Vera Springveer maakte haar debuut als nachtclubzangeres in ‘Club Chique’ in de Mazzo. Lückner maakte van zijn hiv geen geheim: voor organisaties als Schorer hielp ze graag mee om hiv en aids onder de aandacht te brengen. In kringen van mensen met hiv is zijn dood een klap: de laatste tijd sterven ineens weer nogal veel mensen met hiv.

Lees ook:Trava-icoon Vera Springveer overleden
Lees ook:Hellun Zelluf overleed twintig jaar geleden
Lees ook:Talkshow Dolly op Wereld Aids Dag
Lees ook:Kostuums Hellun Zelluf bij Amsterdam Museum
Lees ook:Kostuums van Hellun Zelluf en Aidsmemorialquilt in Amsterdam Museum

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Vera Springveer begraven

  1. Pingback: Lancering interactief AIDSmemorial.info | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>