Topsport en homo: gaat dat samen?

Eigenlijk zou het er niet toe moeten doen, of iemand homo of hetero is. Maar als een topsporter openlijk uit de kast komt, dan is dat nieuws. Zeker, als hij of zij ook nog kritiek op de overheid spuit. De 20-jarige schoonspringer Matthew Mitcham uit Australië is al zes jaar uit de kast. Hij is kandidaat voor een medaille bij de Olympische Spelen en neemt zijn vriend mee naar Peking.

Mitchell had openlijk kritiek op de Australische premier Rudd, die weigert homo’s dezelfde relatierechten te geven als anderen. Hij is een rolmodel voor homojongeren. In de jaren 80 kwam de Amerikaanse schoonspringer Greg Louganis uit de kast. Later werd er een film over zijn leven gemaakt. In Nederland deed zwemmer Johan Kenkhuis dat vier jaar geleden. Hij won zilver op de Spelen in Athene.

Lees ook:Première Back on Board’ – Greg Louganis in Nederland
Lees ook:‘Greg Louganis, Back on Board’ – een aangrijpende sportdocumentaire
Lees ook:Homo-icoon wint Olympisch goud
Lees ook:Eerste openlijke homo teamsporter USA sporter stopt
Lees ook:NBA-speler Collins komt openlijk uit de kast

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Topsport en homo: gaat dat samen?

  1. Pingback: Olympisch zwemkampioen Australië uit de kast | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>