Nieuwe homowebsite over (gezonde) seks

Op 20 juni is een nieuwe website gelanceerd voor mannen die seks hebben met mannen (MSM) . De site, www.MANtotMAN.nl, biedt informatie en advies op maat voor een gezond seksleven én de mogelijkheid voor Amsterdamse en Rotterdamse mannen om online een test op hiv en soa te boeken. De site ging vandaag officieel de lucht in met een spetterende show met Dolly Bellefleur (foto) in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.  

 

Persoonlijk advies voor gezonde seks
MSM kunnen in vijf minuten een vragenlijst invullen, waarna ze advies over gezonde seks krijgen dat bij hun persoonlijke situatie past. Wie in een monogame relatie leeft, krijgt bijvoorbeeld ander advies dan iemand met losse contacten. En wie zich al regelmatig laat testen op hiv en soa, krijgt andere raad dan wie dat nog niet doet.

Online test op hiv en soa

Uniek is de mogelijkheid voor mannen in Amsterdam en Rotterdam om via MANtotMAN.nl een test op hiv en/of soa te boeken. Dat is gratis en kan anoniem. De mannen printen zelf een labformulier en kunnen daarmee naar één van de laboratoria die vermeld staan op de site, op een tijdstip dat hen goed uitkomt. Via een persoonlijke inlogcode kan iedere man zien of er een ziekte is gevonden. Zo ja, dan worden ze verwezen naar een speciaal spreekuur van de soapoli. Zo nee, dan is hen een bezoek aan een arts of soapoli bespaard.

Organisaties willen innovatie van preventie

Het project is ontwikkeld door Schorer, GGD Amsterdam en GGD Rotterdam-Rijnmond en wordt mede gefinancierd door het Aids Fonds. De organisaties willen met innovatieve methodes een nieuwe impuls geven aan de hiv- en soapreventie voor homomannen. Homo- en bimannen hebben meegewerkt aan de ontwikkeling van de site.
Het laatste nieuws over de lancering, met foto’s en citaten, is te vinden op MANtotMAN.nl

Lees ook:‘Groei nieuwe hiv-infecties onder jonge homomannen onacceptabel’
Lees ook:Veilige zelftesten via soapoli-online
Lees ook:‘Safe sex’-presentje tijdens Europese hiv-hepatitis-testweek
Lees ook:Soapoli-online: ‘Anale chlamydia infectie vaak gemist’
Lees ook:Oudere homomannen baseren hiv-status vaker op oude hiv-test

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>