Koningin komt naar Aids Congres

Koningin Beatrix komt op vrijdag 30 november naar het Congres op Wereld Aids Dag in het Congres-centrum van de Rai in Amsterdam. Prinses Mabel opent het congres. Dit congres (‘Nationale Congres Soa* Hiv* Aids’) vindt voor de elfde maal plaats, staat dit jaar in het teken van leiderschap en krijgt daarom de titel mee: ‘1000 leiders’. 

Aids bestaat 25 jaar in Nederland: in al die jaren bleek telkens weer ‘dat goed leiderschap garant stond voor goede soa/ aids-bestrijding’, aldus het persbericht van het Aids Fonds. De koningin krijgt het eerste exemplaar overhandigd van een boekwerk over 25 jaar aids-bestrijding in Nederland.


Onder de sprekers zijn Paul Schnabel (Sociaal Cultureel Plan-bureau), Sandra Roelofs, vrouw van de president van Georgië en Roel Coutinho, sinds jaren één van de autoriteiten op het gebied van soa en aids. Na een plenair gedeelte volgen in kleiner verband lezingen, debatten, presentaties en workshops. Daarna volgt opnieuw een plenaire zitting.

Aan het eind van de middag krijgt Bert Koenders, de minister van Ontwikkelingssamenwerking, de conclusies en aanbevelingen van deze dag aangereikt. Het congres wordt georganiseerd door het Aids Fonds, Soa Aids Nederland en Stop Aids Now. www.aidsfonds.nl

Lees ook:Dood Mandela groot verlies voor de aids bestrijding
Lees ook:Wereld Aids Dag congres RAI omarmt seks
Lees ook:EU investeert extra in aidsbestrijding
Lees ook:Meer dan 13.000 handtekeningen voor petitie ‘Geen medicijnen is doodzonde’
Lees ook:Wat vind jij van hiv/aids?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Koningin komt naar Aids Congres

  1. rolf ernst

    Mabel had kritiek op Bush’ hiv-beleid, en dat al tweemaal als officiële spreker op internationale conferenties. Eindelijk komt de koningin zelf nu ook naar een grote Aids-conferentie: eindelijk!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>