Zelfs Russische Siri is homofoob

Siri, de assistent van Apple voor de iPhone en de iPad beantwoordt allerlei vragen. Tot voor kort alleen in het Engels, maar sinds vorige week zijn er en de nieuwe versie nieuwe talen bijgekomen, waaronder Nederlands, Turks, Zweeds en Russisch. Met die laatste variant was iets aan de hand: die heeft moeite met gay-gerelateerde vragen.

De van oorsprong Russische Alex in Londen legde op een filmpje vragen en antwoorden vast. Op de vraag ‘zijn er gay bars in de buurt?’ antwoordde Siri ‘Ik zou rood moeten worden als ik dat zou weten’ en op ‘Vertel me over het homohuwelijk’ kwam de reactie ‘Alex, je bent onbeschoft!’ Het filmpje werd breed opgepikt door internationale media. Apple meldde daarop dat de homo-onvriendelijke antwoorden het resultaat van een ‘bug’ zouden zijn en inmiddels zou de ‘fout’ zijn hersteld

Lees ook:Tim Cook volgt Steve Jobs op als topman Apple
Lees ook:OLVG Amsterdam houdt Twitterspreekuur op Wereld Aids Dag
Lees ook:Roze Zaterdag Gouda zet in op 2018!
Lees ook:Speelfilm Xxy
Lees ook:Masturbatie is slecht voor je lichaam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>