War on Drags: Facebook weert ook Dolly Bellefleur

Facebook blijft drag queens weren en heeft nu ook de profielpagina geblokkeerd van Dolly Bellefleur, al 22 jaar het alter ego van Ruud Douma  ‘Waarom is dit? vraagt ze onthutst. ‘Is dit een ‘war on drags’? Ik zit in een digitale isoleercel.’ Facebook ‘stelt een onderzoek in naar Dolly’s identiteit’. Dat meldt het Haarlems Dagblad. Bellefleur is een bekende travo-artieste die altijd live zingt, maar ook Haarlems stedenmaagd.  

 

Officieel mogen particuliere gebruikers Facebook alleen gebruiken onder hun echte naam, maar die regel wordt niet streng gehandhaafd. Die willekeur stoort Bellefleur: ‘Ik ken zat artiesten die niet onder hun eigen naam op Facebook zitten. Ondertussen zie je wereldwijd dat juist travestieten opeens geweerd worden. Deze week was ik kennelijk aan de beurt.’ Dolly, met 3227 Facebook-vrienden, moet straks waarschijnlijk kiezen: óf zijn eigen naam gebruiken, óf een fanpagina aanmaken. Die zijn bestemd voor bedrijven, instellingen en artiesten. ‘Alleen kunnen van daaruit geen vrienden worden uitgenodigd.’ Dolly heeft nog een probleem, zegt ze in het Haarlems Dagblad: ‘Deze week heeft iemand een pagina onder de naam Dolly Bellefleur aangemaakt. Wie? Geen idee.’

Lees ook:War on Drags: Facebook poeiert Dolly Bellefleur eruit
Lees ook:Facebook verplicht drag queens om hun eigen naam te gebruiken
Lees ook:Dolly Bellefleur genomineerd voor cultuurprijs
Lees ook:Facebook opent de aanval op travo’s
Lees ook:Liefde overwint homohaat op Facebook

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>