Wie wordt Mr. Gay Netherlands 2010?

Zie jij er goed uit en ben je niet op je mondje gevallen? Heb jij gay pride en denk je een goede ambassadeur voor roze Nederland te zijn? Ben jij zelfverzekerd, word je geprezen om je uitstraling en kun je een voorbeeld zijn voor anderen? Dan roepen wij je op om je aan te melden voor de vierde editie van de Mr. Gay Netherlands verkiezingen. Ook kun je  anderen aanraden die aan dit profiel voldoen. Aanmelden kan op www.mrgay.nl.  De inschrijving   is inmiddels geopend.

 

Mr. Gay Netherlands 2010 wordt georganiseerd door de belangrijkste gay media in Nederland: radiostation OUTmusic, website Gay.nl, lifestyle televisiezender OUTTV en magazine Gay&Night. De finale van de vorige Mr Gay Netherlands verkiezing vond plaats in een Paradiso, dat met meer dan duizend homo’s bomvol zat. De toen 26-jarige Jeffrey Zevenbergen was de uitverkorene, nadat eerder al tienduizenden stemmen waren uitgebracht via website Gay.nl. De verkiezing heeft veel stof doen opwaaien. Na een uitgebreide online voorronde werden door het publiek tien finalisten gekozen. Net als het jaar ervoor was er een kandidaat die zich terugtrok, uit angst voor reacties uit zijn (gelovige) omgeving. Helemaal aan het begin van de verkiezing, op de allereerste dag, besloot een tweede kandidaat te stoppen, omdat hij nog moeite had met zijn coming-out en bang was om teveel in de schijnwerpers te komen staan.

Frederik van den Bosch, één van de organisatoren, ziet hierin het bewijs dat de verkiezing vandaag de dag broodnodig is: ‘Er zijn nog steeds veel mensen die in hun omgeving problemen ondervinden met hun homoseksualiteit: wij willen met de verkiezing laten zien dat heel normaal is. We hopen dat vooral jonge homo’s die nog niet uit de kast zijn, inzien dat ze trots kunnen zijn op zichzelf.’ De winnaar van Mr. Gay Netherlands moet dus niet alleen een lust voor het oog zijn, maar ook iets te zeggen hebben. ‘We vinden het belangrijk dat jonge homo’s in Nederland iemand hebben om tegenop te kijken. Iemand die trots is op wie hij is en niet bang is om dat aan de wereld te laten zien’, aldus Van den Bosch. ‘Hoe de verkiezing er dit jaar uit gaat zien, houden we nog even geheim; wèl is zeker dat het publiek een grote stem krijgt en dat ook een vakjury zich over de kandidaten buigt. De finale vindt in augustus plaats.’

Lees ook:Wie wordt Mr. Gay Netherlands 2011?
Lees ook:Al honderden inschrijvingen Mr Gay 2010
Lees ook:Finalisten Mr Gay Netherlands 2015 bekend
Lees ook:Arie Boomsma juryvoorzitter Mr Gay 2010
Lees ook:Eerste stemronde Mr Gay NL 2010 geopend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>