Gay blogger beschuldigd van terrorisme

Een Amerikaanse gay blogger is beschuldigd van terrorisme. Op zijn blog had hij er in een artikel voor gewaarschuwd, dat radicale homo –en lesbo’s wel eens ultrarechtse gelovigen zouden kunnen aanvallen. Joe Jervis bekritiseerde op zijn blog Joe.My.God de antihomo Peter LaBarbera vorige week, die voorstelde dat homo’s en lesbo’s geen recht hebben op wat voor soort relatie dan ook. LaBarbera, voorzitter van Americans for Truth About Homosexuality, schreef op de website van zijn organisatie, dat burgerlijk partnerschap het traditionele huwelijk ondermijnt. Toen Jervis daar op zijn eigen blog tegenin ging, plaatste een lezer daar een reactie bij.

 

Hij was ‘er bang voor dat homo’s en lesbo’s de hoop opgeven om geweldloos voor gelijke rechten te strijden en dat er wel eens radicalen zouden kunnen opstaan die jacht op homohaters als LaBarbera zouden kunnen beginnen.’ Anderen schreven: ‘Misschien is zoiets als goed georganiseerd terrorisme precies wat we nodig hebben’ en ‘Kan iemand me alsjeblieft een wapen geven?’ Daarop deed de antihomo groep Liberty Councel aangifte bij de FBI. Jervis reageerde in een e mail aan de Amerikaanse roze site Advocate.com: ‘zelfs als je de reacties alleen maar oppervlakkig leest, kun je eruit opmaken dat er tegen niemand een directe dreiging van terrorisme wordt geuit. Eigenlijk zorgt LaBarbera er met zijn schrijfsels op iedere rechtse nieuwssite in het land zelf voor, dat een labiele persoon wel eens gewelddadig zou kunnen optreden tegen lgbt.’ Jervis heeft het gewraakte artikel en de reacties erop van zijn blog verwijderd.

Lees ook:Nieuwe look voor websites Blog.nl
Lees ook:Tien meest gelezen artikelen op gay.blog in 2014
Lees ook:Co-blogger krijgt eigen blog erbij
Lees ook:Homofobie slaat over van Oeganda naar Rwanda
Lees ook:Mannenblad Maxim Rusland schokt met artikel: ‘tien homo’s die respect verdienen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>