Amsterdam neemt afscheid van geliefde burgemeester Van der Laan

Vrijdag 13 oktober kan iedereen in het Amsterdamse Concertgebouw afscheid komen nemen v an burgemeester Eberhard van der Laan. Tussen 10.00 en 20.00 uur kan iedereen hem een laatste groet brengen. De eerste mensen stonden al om acht uur bij het gebouw, in de loop van de ochtend groeide de rij wachtenden aan. Rond half negen kwam de kist aan, gemaakt van eikenhout uit het Vondelpark.

Bij de kist staan kransen van onder andere de koning en de koningin, het kabinet en Joop en Janine van der Ende. De hele dag houden verschillende Amsterdammers de wacht bij de kist, onder wie Dolly Bellefleur en Jennifer Hopelezz. Binnen ligt er een register voor condoleances. Op de lichtbalk aan de gevel van het Concertgebouw staat ‘Zorg goed voor de stad en elkaar. Eberhard van der Laan 1955-2017′. Het waren woorden in zijn afscheidsbrief aan Amsterdam waarin hij bekendmaakte dat hij zijn taken had neergelegd.

Zaterdag is er een herdenkingsbijeenkomst voor genodigden in het Concertgebouw; daarna volgt een begrafenis in besloten kring.  Om 13.00 uur staan alle trams, bussen, metro’s, veerboten in de stad een minuut stil. Brandweer en politie rijde vrijdag en zaterdag met rouwlinten. Van der Laan overleed vorige week aan de gevolgen van longkanker. Bij de ambtswoning en bij het het stadhuis is een plek ingericht om bloemen neer te leggen. Tot de begrafenis hangen de vlaggen van de gemeentegebouwen halfstok, net als bij de hoofdgebouwen van de rijksoverheid.

Lees ook:Eerbetoon Ramses Shaffy in Carré
Lees ook:Burgemeester laat Canal Parade schieten
Lees ook:Homo sporttoernooi Nijmegen ‘Pink Tournament’
Lees ook:Eberhard van der Laan ook komende zes jaar burgemeester van Amsterdam
Lees ook:Burgemeester Amsterdam vaart mee tijden Canal Parade

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>