Woensdag 11 oktober: Coming Out Dag 2017

Woensdag 11 oktober is het over de hele wereld Coming Out Dag: de dag waarop homoseksualiteit bespreekbaar wordt gemaakt. De  dag vindt haar oorsprong bij de Second National March on Washington for Lesbian and Gay Rights op 11 oktober 1987. Daar demonstreerden een half miljoen mensen tegen een uitspaak van het federaal hooggerechtshof waarin de rechtmatigheid van een verbod op sodomie werd erkend.

Daaruit ontstond het idee om een nationale actiedag te organiseren om het uit de kast komen te vieren. Op 11 oktober 1988 werd in 18 staten de eerste Coming Out Dag in de VS gevierd, twee jaar daarna in alle Amerikaanse staten en zeven anderen landen. In 2009 riep toenmalig minister Ronald Plasterk 11 oktober ook in ons land uit tot Nationale Coming-Out Dag, om daarmee de sociale acceptatie van homo’s en lesbiennes te bevorderen. Sindsdien worden er op deze dag in steeds meer steden en gemeenten activiteiten georganiseerd, die worden gecoördineerd door COC Nederland.

Lees ook:Coming Out Dag 2014
Lees ook:Haagse tram krijgt regenboogvlag
Lees ook:Coming Out Dag 2013
Lees ook:Eerste Nationale Coming Out Dag
Lees ook:Nationale Coming Out Dag 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>