Roemeense regeringspartij wil homohuwelijk met referendum tegenhouden

De Roemeense Sociaaldemocratische Partij wil het homohuwelijk zien te voorkomen door er deze herfst een referendum over te houden. Het plan daarvoor komt na een initiatief van de acrtiegroep Coalitie voor de Familie, dat in een jaar tijd 3 miljoen handtekeningen verzamelde.

In het referendum moet de definitie van het huwelijk zoals die nu in de wet staat ter discussie staan. In de grondwet zou moeten komen te staan dat een familie is gebaseerd op een huwelijk tussen een man en een vrouw en niet -zoals nu staat – tussen echtgenoten. Roemenië telt 20 miljoen inwoners, de orthodoxe kerk heef ter nog altijd een stevige vinger in de pap. Veel politici zijn ook tegen het homohuwelijk

Lees ook:Kroaten willen geen homohuwelijk
Lees ook:Referendum tegen homohuwelijk in Kroatië
Lees ook:Paus hekelt opnieuw homohuwelijk en abortus
Lees ook:Opnieuw tegenslag homohuwelijk in USA
Lees ook:Schwarzenegger voorspelt dat homohuwelijk blijft

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>