Pegida verstoort beëdiging Marcouch als burgemeester Arnhem

Een aantal leden van de anti-islambeweging Pegida hebben vrijdag de beëdiging van Ahmed Marcouch als nieuwe burgemeester van Arnhem verstoord. Drie leden riep[en vanaf de publieke tribune dat hij ‘moest wegwezen’ en bliezen op fluitjes. Het drietal werd opgepakt, maar kort daarna alweer vrijgelaten. De benoeming van Marcouch bracht begin juli tientallen demonstranten uit de extreem-rechtse hoek in Arnhem op de been, onder wie PVV-leider Geert Wilders.

‘Nederland kan meer van dit soort acties in de toekomst verwachten’, zei Pegida-voorman Wagensveld. Marcouch was tot de Tweede kamerverkiezingen van maart Kamerlid voor de PvdA. Dat hij burgemeester werd, heeft niets met zijn partij te maken: hij zou simpelweg de beste sollicitanten zijn geweest. De in 1969 in het noorden van Marokko geboren Marcouch kwam met zijn vader begin jaren ’70 naar Amsterdam. In mei 2006 trad hij aan als stadsdeelvoorzitter in Amsterdam-Slotervaart.

Hij zette zich onder meer in voor homo-emancipatie in Slotervaart en in moslimkringen. Zo startte de Canal Parade in 2009 vanuit zijn stadsdeel.  Zijn beleid kwam hem ook op tegenstand uit eigen kring te staan. Nadat hij in december 2009 de lijsttrekkerverkiezingen voor de stadsdeelraad van het nieuwe stadsdeel Nieuw-West verloor, werd hij – ondanks een onverkiesbare 29e plaats op de kandidatenlijst van de PvdA – met 12.000 voorkeursstemmen gekozen in de Amsterdamse gemeenteraad. In maart 2010 werd hij gekozen als Kamerlid voor de PvdA. In 2017 stond hij op de 13e plaats van de kandidatenlijst van zijn partij, maar die haalde maar negen zetels.

Lees ook:Val Marcouch mede door antihomo sentimenten
Lees ook:Ahmed Marcouch wordt burgemeester van Arnhem
Lees ook:Roze Amsterdam treurt om wegstemmen Marcouch
Lees ook:Verzet PvdA moslims tegen homobeleid Marcouch
Lees ook:Henk Krol lijsttrekker 50Plus Noord-Brabant

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>