VS: ultrarechtse blanken scandeerden ook ‘f*uck you faggots’

LGBTI’s in de Verenigde Staten kunnen maar beter op hun tellen passen: tijdens de demonstratie in Charlottesville/Virginia hadden de ultrarechtse (blanke) betogers het gemunt op zo’n beetje alle minderheden die er zijn, zoals zwarten, illegalen, joden en homo’s. Met confederate flags (van zuidelijke staten tijdens de burgeroorlog) en andere rascistische symbolen in de hand riepen ze ‘F*uck You Faggots‘.

De demonstratie liep uit op geweld tussen de ultrarechtse demonstranten en tegenstanders. Daarbij kwam een vrouw om het leven en raakten 19 mensen gewond. President Trump weigerde het extreem-rechtse geweld expliciet te veroordelen en had het over geweld ‘van vele kanten’. De gouverneur van Virginia en de burgemeester van Charlottesville houden hem openlijk ‘medeverantwoordelijk voor het geweld’: zij vinden dat Trump in zijn verkiezingscampagne racistische organisaties heeft aangemoedigd.

Zowel Democraten als Republikeinen uitten kritiek op Trump en ook de pers was niet mals. Het is de vraag of het iets uithaalt. Trump heeft zich het afgelopen jaar amper wat aangetrokken van wat voor kritiek dan ook. En ultra-rechtse (blanke) groepen zien het als vrijbrief om de straat op te gaan: Trump beloofde immers ‘America first‘ en ‘Americans only‘. In Charlottesville was te zien hoe letterlijk ze dat namen. LGBTI’s (en andere minderheidsgroepen): be aware!

Lees ook:Republikeinen willen anti-homowetten terugdraaien zodra Trump president is
Lees ook:Trump president: wat staat Amerikaanse LGBT’s te wachten?
Lees ook:North-Carolina jaagt er een anti-homowet doorheen om lokaal beleid te overrulen
Lees ook:Trumps LGBT-volgers zijn vooral blanke homomannen
Lees ook:Maryland achtste Amerikaanse staat met homohuwelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>