Nederlandse cameraman tijdens verboden Gay Pride opgepakt in Istanbul

Zondag is een Nederlandse cameraman in Istanbul door de politie opgepakt. Bram Janssen, die werkt voor het Amerikaanse persbureau AP, was  aan het filmen tijdens de verboden Gay Pride. Hij zou deelnemers hebben gefilmd die net waren gearresteerd. Hij toonde zijn perskaart, maar werd toch meegenomen en zat vijf uur vast.

De Gay Pride in Istanbul was voor het derde jaar op rij verboden, maar activisten gingen toch de straat op en riepen leuzen als ‘Zwijg niet, maar schreeuw het uit: homo’s bestaan!’ De politie voerde charges uit en voerde een serie willekeurige arrestaties uit, onder wie Bram Janssen.

Lees ook:Zondag 26 juni: solidariteitsbijeenkomst voor Istanbul Pride op Homomonument
Lees ook:Homo-activisten opgepakt in Moskou
Lees ook:Istanbul Pride voor derde jaar op rij verboden
Lees ook:Zeker vijftien leden organisatie Gay Pride Istanbul vastgezet
Lees ook:RozeLinks/GroenLinks Amsterdam naar Gaypride Istanbul

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>