Roze Zaterdag Den Bosch: bijval voor pastoor Geertjan van Rossem

Roze Zaterdag 2017 begon met een oecumenische kerkdienst in de Grote Kerk van Den Bosch. Niet in de katholieke basiliek Sint-Jan, omdat de bisschop zijn toestemming had ingetrokken uit angst voor een deel van zijn behoudende achterban, maar in de protestante kerk vlakbij. Pastoor Geertjan van Rossem kreeg veel applaus voor zijn deelname aan de roze dienst. 

Van Rossem zei dat hij had gehoopt dat de dienst in de Sint-Jan zou worden gehouden, maar ‘helaas mocht dat niet zo zijn.’ De bisschop was er niet bij aanwezig, maar hij had de pastoor de volledige steun gegeven om de roze dienst mee te leiden. De Grote Kerk was te klein voor de grote toeloop. Er werd gebeden voor de homogemeenschap en aandacht gevraagd voor intolerantie en antihomogeweld.

Lees ook:‘Brand een kaarsje voor de bisschop’: ludiek protest tijdens Roze Zaterdag
Lees ook:Massaal protest tegen homofobe priester
Lees ook:Geen roze kerkdienst in Sint Jan tijdens Roze Zaterdag Den Bosch
Lees ook:Nieuwe kritiek op hosties voor homo’s
Lees ook:Hostie niet bestemd voor homo’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>