‘Brand een kaarsje voor de bisschop’: ludiek protest tijdens Roze Zaterdag

Op Roze Zaterdag zal de oecumenische roze viering niet zoals gepland in de Sint-Jan plaatsvinden: de bisschop stemde toe, maar koos later eieren voor zijn geld. Hij luisterde naar het behoudende deel van zijn achterban en stelt zijn kathedraal er nu toch maar niet voor ter beschikking. De dienst wijkt uit naar de protestante Grote Kerk, 200 meter verderop.

Roze Nederland hoeft het daar bij te laten zitten: Reinoud van Uffelen plaatste op Facebook is de oproep ‘Brand een kaarsje voor de bisschop’, als ludiek protest. ‘Voor roze kaarsjes is gezorgd, maar we vragen iedereen 50 cent, 1 of 2 euro mee te nemen’. De roze kaarsjes zijn ‘als eerbetoon aan de LHBT-gemeenschap, als steunbetuiging aan de dappere bisschop, maar ook voor priesters en gelovigen die anderen (nog) net in hun hart kunnen sluiten.’ Deelnemers willen zich om 08.45 uur voor de ingang van de Sint Jan verzamelen. De kaarsjes worden aangestoken bij het beeldvan de Zoete Moeder in de Sint-Jan.

Lees ook:Geen roze kerkdienst in Sint Jan tijdens Roze Zaterdag Den Bosch
Lees ook:Roze Zaterdag Den Bosch: bijval voor pastoor Geertjan van Rossem
Lees ook:In Rusland weggehaalde Steve Jobs-monument staat te koop
Lees ook:Episcopal Church VS trotseert Anglicaanse kerk en houdt vast aan gelijke LGBT-rechten
Lees ook:Hurkmans – bekend van ‘de roze hostierel’ – treedt af als bisschop Den Bosch

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>