Indonesië; homokoppel in Atjeh veroordeeld tot 85 stokslagen

In de Indonesische provincie Atjeh heeft een shariarechtbank een homokoppel veroordeeld tot 85 stokslagen. De straf is hoger dan de eis: 80 stokslagen. Het vonnis werd – nota bene – uitgesproken op IDAHOT, de internationale dag tegen homofobie. Het is voor het eerst dat in Indonesië zo’n vonnis wordt geveld. De mannen zijn 20 en 23 jaar. Ze werden in maart betrapt in een kamer.

De straf wordt volgende week ten uitvoer gebracht, voor het begin van de ramadan. Atjeh is de enige provincie in Indonesië met shariarechtbanken. Internationale mensenrechtenorganisaties noemen de behandeling van de mannen grof en beledigend. Volgens Human Rights Watch worden stokslagen in het openbaar toegediend volgens het internationale recht beschouwd als marteling. Tot voor kort gold Indonesië als gematigd moslimland, maar dat verandert snel. Vorige week werd de christelijke gouverneur van Jakarta veroordeeld tot twee jaar celstraf wegens belediging van de Koran: een jaar langer dan de oorspronkelijke eis.

Lees ook:Atjeh bestraft homoseks met stokslagen
Lees ook:Atjeh wil homoseks met 100 zweepslagen gaan bestraffen
Lees ook:Strenge wet tegen homo’s en overspel in Atjeh
Lees ook:Is Indonesië als vakantiebestemming voor homo’s nog wel veilig?
Lees ook:Europees Parlement veroordeelt onderdrukking minderheden in Indonesië

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>