Wake bij Oude Kerk Amsterdam vanwege geweld tegen LHBT’s

De protestantse kerk Amsterdam houdt op zondag 14 mei samen met de christelijke roze beweging LKP een wake bij de Oude Kerk op de Wallen, vanwege geweld tegen LHBT’s in Nederland. De wake begint om 18.00 uur en duurt een uur. Tijdens de wake wordt stilgestaan bij geweld tegen LHBT’s.

De protestantse kerk ‘realiseert zich daarbij goed dat dit geweld niet alleen buiten de muren van de kerk plaatsvindt’, meldt het LKP. ‘Velen, ook de kerk, zijn hier schuldig aan.’, Een aantal slachtoffers van dit soort geweld zullen spreken. Na afloop is er gelegenheid om met elkaar na te praten. De wake wordt gehouden in aanloop naar IDAHOT, de internationale dag tegen homofobie en transfobie, op woensdag 17 mei. Het idee van een wake ontstond in 2007 in Italië en wordt inmiddels in meerdere steden over de hele wereld gehouden.

Lees ook:Wake tegen homofobie op 17 mei
Lees ook:Eerste IDAHOT-wake in Nederland op 17 mei
Lees ook:Kerken presenteren verklaring tegen geweld tegen homo’s
Lees ook:Protestantse Kerk Nederland wil ‘homohuwelijk’ weer op de agenda
Lees ook:Aartsbisschop Utrecht betuigt spijt over misbruik

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>