Bas Haring houdt Willem Arondéuslezing in Haarlem

Bas Haring verzorgt dit jaar de Willem Arondéuslezing, de lezing waarvoor de provincie Noord-Holland ieder jaar een prominente Nederlander uitnodigt, als eerbetoon aan de Noord-Hollandse openlijk homoseksuele verzetsheld Willem Arondéus.

Eerder werd de lezing gehouden door onder andere Frans Timmermans, Boris Dittrich en Gerard Spong.  Haring (1968) is filosoof, schrijver, televisiepresentator en hoogleraar aan de Universiteit Leiden. Als hoogleraar bekleedt hij de leerstoel ‘publiek begrip van wetenschap’, iets wat hij graag laat zien in tv-programma’s. Voor het helder uitleggen van ingewikkelde onderwerpen aan een breed publiek won hij vorig jaar de Duidelijkheidsprijs. Hij houdt de lezing ‘Dwarsliggers, uitzonderingen en andere vreemde snuiters’, op 10 mei in de Grote of St. Bavokerk in Haarlem. Aanmelden kon tot 1 mei; zonder ticket is er geen toegang tot de kerk.

 

Lees ook:Bas Haring houdt Arondéuslezing 2017 op 10 mei in Haarlem
Lees ook:Thomas van de Dunk houdt Willem Arondéuslezing 2011
Lees ook:Alternatieve Arondéuslezing Von der Dunk
Lees ook:Politieke rel rond Arondéus-lezing
Lees ook:Toespraak Boris Dittrich dodenherdenking Homomonumwnt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>