Donderdag 4 mei: LHBTI-aandeel bij dodenherdenkingen 2017

Donderdag 4 mei vindt de Nationale Herdenking plaats. Centraal staat de jaarlijkse plechtigheid op de Dam, maar vrijwel iedere gemeente in het land organiseert eigen herdenkingen bij plaatselijke monumenten. In verschillende steden nemen regionale COC-verenigingen deel aan de dodenherdenking.

Voor de lijst van vorig jaar: klik hier. Het zal dit jaar waarschijnlijk niet veel verschillen met vorig jaar; raadpleeg voor de zekerheid de websites van lokale COC-verenigingen en gemeenten. In Amsterdam en Den Haag zijn bijeenkomsten bij het Homomonument.  Een vertegenwoordiging van COC Nederland legt ieder jaar geen krans, maar een roze driehoek van bloemen bij het monument op de Dam tijdens de Nationale Herdenking.

Lees ook:Koningsdag en Koningsnacht: traditioneel ook feest voor LHBTI’s
Lees ook:Minister Bussemaker op 4 mei bij Homomonument Den Haag
Lees ook:4 mei Dodenherdenking
Lees ook:Roze aandeel bij Dodenherdenkingen 2016
Lees ook:Movisie en de Regenboogsteden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>