25 Jaar LHBTI-kerkdiensten in Amsterdam

In een speciale jubileumdienst in de Keizersgrachtkerk in Amsterdam zal op zondag 30 april het 25-jarig bestaan van de  Evangelische Roze Vieringen (ERV) worden herdacht en gevierd. Deze maand is het 25 jaar geleden dat in Amsterdam de eerste evangelische roze viering werd gehouden (bron: persbericht).

Een kwart eeuw geleden zag Amsterdammer Cees Meynen de volgende advertentie in Trouw van de Rotterdammer Hans Zellenrath: “Welke (volle) evangelie- of pinkstergemeente durft zonder voorwaarde vooraf mij als homoseksueel te aanvaarden?”  De (volle) evangelie- en pinkstergemeenten reageerden niet. Wie wel reageerden: Cees Meynen en anderen. De behoefte om ook als LHBTi- er het geloof te kunnen vieren was zo groot dat het organiseren van maandelijkse vieringen van start ging.

De bezoekers van de ERV – inmiddels elke maand tussen de 120 en 150 – komen uit geheel Nederland en zijn een bonte verzameling van christenen met een uiteenlopende achtergrond. Van oudgereformeerd tot evangelisch, van PKN tot Katholiek. Veel van de bezoekers zijn teleurgesteld door de ervaringen die zij  hebben in vroegere kerkelijke omgeving waar voor hen geen plaats meer was vanwege hun andere beleving van de menselijke liefde. Weer anderen combineren het maandelijkse bezoek aan de ERV met een actief kerkelijk leven in eigen omgeving.

De jubileumviering op zondag 30 april begint om 15.00 uur en na afloop is er in de tuinzaal van de Keizersgrachtkerk een informele receptie. Aan de viering zelf wordt medewerking verleend door Erik van der Waal (algehele leiding), Jochem Stuiver (PKN predikant uit Maarssen), Elise Mannah (zang), Henk Doest (piano), Ennio Drost (dans), David Wildschut (saxofoon/akoestisch gitaar) en Peter Doest (percussie)

Lees ook:Zondag 30 april: 25e verjaardag Evangelische Roze Viering in Amsterdam
Lees ook:Evangelische Roze Vieringen (ERV) bestaan deze maand 25 jaar!
Lees ook:Roze kerkdiensten: 25 jaar Evangelische Roze Viering
Lees ook:Amsterdam: Evangelisch Roze Viering Amsterdam op zondag 28 augustus
Lees ook:Keizersgrachtkerk: roze kerkdienst en vooraankondiging Europride

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>