Dodenherdenking: kameropera over homovervolging in Stopera Amsterdam

Op de avond van de Dodenherdenking, donderdag 4 mei, wordt er in Nationale Opera & Ballet (in de volksmond de Stopera) een kameropera over homovervolging door de nazi’s opgevoerd: ‘For a Look or a Touch‘. De opera uit 2007 van componist Jake Heggie en librettist Gene Scheer wordt uitgevoerd in het kader van Theater na de Dam.

De kameropera is het eerste deel uit ‘Out of Darkness‘, drie eenakters over vervolging tijdens de Holocaust. Gene Scheer baseerde zijn libretto op het dagboek van Manfred Lewin, een homoseksuele Jood die in 1942 met zijn familie in Auschwitz werd vermoord. Het dagboek vertelt over de liefde tussen Manfred en Gad Beck, doe de oorlog overleefde. De opvoering begint om 21.00 uur, tickets koste4n 10 euro en zijn te koop aan de kassa.

Lees ook:Homo’s lange tijd vergeten groep bij Holocaust
Lees ook:Homo’s: een vergeten groep bij de Holocaust
Lees ook:Homo’s: lange tijd een vergeten groep bij Holocaust
Lees ook:Homo’s waren lange tijd een vergeten groep bij de Holocaust
Lees ook:Turandot van Metropolitan Opera live bij Pathé

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>