Streng gereformeerden gaan op roze gebied terug in de tijd

@Erik Feenstra

De Christelijk Gereformeerde Kerken (CGK) leggen alle verzoeken tot herziening van roze standpunten naast zich neer. In 2012 kwam het eerste ‘visiedocument’ over homoseksualiteit uit, maar de CGK-synode blijft vasthouden aan oude standpunten, blijft homoliefde ‘een zonde’ noemen en vindt ‘aangeboren seksuele oriëntatie’ onvoldoende bewezen.

Vijf christelijke roze organisaties, verenigd in de organisatie LCC-Plus, vinden dat de synode de roze kerkgangers hierdoor uitsluit en worstelen nu met de vraag hoe ze (met name jongere) lesbiennes en homo’s nu nog kunnen bijstaan die om hulp vragen. De vijf organisaties – LKP, CHJC, ContrariO, Netwerk Mirre en HolyFemales – werke nsame nin projecten die de sociale acceptatie van LHBT;s in christelijke kring bevorderen.

Lees ook:LKP teleurgesteld over uitslag synode
Lees ook:Gereformeerde kerken weigeren homo’s en lesbiennes tot kerkelijke ambten
Lees ook:Alliantie christelijke roze organisaties sluit projectperiode af
Lees ook:Directeur RefoAnders pleegde minstens vijf jaar ontucht met zijn zoontjes
Lees ook:Servisch-Orthodoxe Kerk veroordeelt homohaat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>