SGP: geen verbod op homohuwelijk

@Erik Feenstra

Toont het CDA zich net van een wat meer homovriendelijke kant, draait een deel van de zwarte-kousentak 180 graden de andere kant op. De SGP organiseerde afgelopen weekend in Hoevelaken voor het eerst een verkiezingscongres. Vooraf was aan leden één en ander voorgelegd. Dat leverde twee opmerkelijke voorstellen in: herinvoering van de doodstraf en het homohuwelijk verbieden.

Voor het eerst in de bijna honderdjarige geschiedenis mochten de leden meebeslissen over de inhoud van het verkiezingsprogramma. Gelukkig wordt zelfs bij streng gereformeerden de soep niet altijd zo heet gegeten als hij wordt opgediend: het partijcongres stemde beide voorstellen weg.

Lees ook:Ook CDA wil verbod LHBTI-discriminatie in de Grondwet
Lees ook:Israëlisch parlementslid: homoseksualiteit uitbannen zoals vogelgriep
Lees ook:Homohuwelijk blijft taboe in Noord-Ierland
Lees ook:CU: Lont uit het kruidvat gehaald?
Lees ook:Vijf generaals op defensieboot Gay Parade

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>