Schietpartij Orlando: Amsterdam komt samen op Homomonument

Maandagavond 13 juni komt Amsterdam samen op het Homomonument om de tragedie in Orlando te herdenken. In de nacht van zaterdag op zondag werden bij een schietpartij in een homoclub in Orlando (Florida) 50 mensen gedood en 53 verwond. Club NYX, Exit Café en het Homomonument organiseren een bijeenkomst tussen 19.00 en 22.00 uur.

‘Let us show the world that love will always be bigger than hate’, zegt de aankondiging. Er zullen kaarsjes worden aangestoken. Het is nog niet helemaal zeker of de herdenking op het Homomonument plaatsvindt: als er teveel mensen op af komen, moeten we een alternatief zoeken, meldt Club NYX op haar Facebookpagina. Bij de Stopera hangt maandag een regenboogvlag.  Zondagavond stond homoclub De Trut aan de Bilderdijkstraat ook al stil bij de moordpartij. Bezoekers was gevraagd kaarsen mee te nemen en die aan te steken.

De Keizersgrachtkerk in Amsterdam (Keizersgracht 366) is maandag en dinsdag van19.00  tot 22.00 uur open om de slachtoffers te herdenken. Dat meldt COC Amsterdam op haar Facebookpagina.

Lees ook:‘Love Wins’: herdenking schietpartij Orlando op Homomonument
Lees ook:Slachtpartij Orlando werpt schaduw over LA Pride
Lees ook:Westland krijgt eerste homobar
Lees ook:Schietpartij in homoclub Orlando (Florida)
Lees ook:Protest tegen Poetin in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>