Stadsarchief: ‘Amsterdam in Gesprek’ met Gert Hekma

De historische zondagmiddagsalon onder de titel Amsterdam in Gesprek in het Stadsarchief Amsterdam, Vijzelstraat 32, vindt elke eerste en derde zondag van de maand plaats. Er worden spraakmakende gastsprekers geïnterviewd over onderwerpen uit de Amsterdamse geschiedenis, of een actueel onderwerp wordt in historisch perspectief geplaatst. Zondag 5 juni wordt het gesprek gevoerd met (docent homo- en lesbische studies aan de Universiteit van Amsterdam). De toegang is gratis. Aanvang is 15.00 uur. Let op: het aantal zitplaatsen is beperkt. Wees dus op tijd.

Gert Hekma komt praten over Amsterdams roze erfgoed. In Amsterdam wordt komende zomer naast de jaarlijkse Gaypride ook de Europride georganiseerd. Amsterdam presenteert zichzelf vaak als tolerante stad voor LHBT’s, maar wat is daarvan in de archieven en historie van de stad terug te vinden? En waar loopt een onderzoeker van de Amsterdamse LHBT- geschiedenis zoal tegen aan? Bovendien proberen diverse musea meer aandacht te besteden aan ‘queering the collections’, het meer zichtbaar maken van LHBT- erfgoed.  In de collectie van het Stadsarchief zijn o.a. de archieven ondergebracht van het COC Amsterdam, Benno Premsela, Café Het Mandje en de familie Grewel. Een gesprek over de sporen van roze erfgoed in archieven en de stadsgeschiedenis.

 

 

 

 

 

Meino Schraal

Afdeling Presentatie & Participatie (Evenementen en Groepsrondleidingen)

 

Stadsarchief Amsterdam

 

[email protected]

020 251 1619

Vijzelstraat 32 1017 HL Amsterdam

 

 

Lees ook:Symposium ‘Queering the Collections’
Lees ook:Filmserie: ‘Moving Lesbians’ in Atria en COC’s Shakespeare Club
Lees ook:NPO FunX en Atria brengen special over acceptatie en emancipatie van LHBT’ers
Lees ook:Jehova’s Getuigen Nederland wil niet met COC praten
Lees ook:Geweld tegen LHBT’s in Amsterdam neemt toe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>