Homofobe rapper op Bevrijdingsfestival: ‘een misser’

Donderdag trad de homofobe rapper Steen op tijdens het Bevrijdingsfestival in Utrecht. In 2011 tweette hij over de roze medemens: ‘Ik bouw nog wel een keer een concentratiekamp om 2/3 van de scene te vergassen.’ In 2014 riep hij dat er ‘eigenlijk iemand op moet staan om een einde te maken aan homo’s in de rapscene’. Vorige week tweette hij nog over een ‘Kk gay’ (kankerhomo).

COC Nederland is des duivels: ‘Het ius schandalig dat zo’n homofobe rapper optreedt  het ‘vrijheidspodium van een Bevrijdingsfestival’, zei COC-voorzitter Tanja Ineke. Ook COC Midden-Nederland heeft protest laten horen. He tNationaal Comité 4 en 5 mei heeft geschokt gereageerd en noemt het optreden ‘ongelukkig: een misser’. Zijn Twitter-account is inmiddels op privé gezet.

Lees ook:Stem vóór de nieuwe transgenderwet!
Lees ook:COC-voorzitter Tanja Ineke: ‘Transgender topmodel ontzettend belangrijk’
Lees ook:Tanja Ineke herkozen tot voorzitter COC Nederland
Lees ook:Nieuwe transgenderwet: ‘eindelijk zeggenschap over eigen geslacht’
Lees ook:COC en Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers slaan handen ineen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>