Amsterdam: ’15 jaar trouwen voor iedereen’

Vrijdag 1 april is het precies vijftien jaar geleden dat voor het eerst een homokoppel in de echt werd verbonden: in Amsterdam, de allereerste plek ter wereld. In de loop der jaren volgden zo’n twintig landen. In Amsterdam hebben sindsdien 2.850 koppels van hetzelfde geslacht elkaar het ja-woord gegeven.

Om dat te vieren, wordt donderdag- en vrijdagavond (beide avonden vanaf 20.30 uur) een korte film ‘Vijftien jaar trouwen voor iedereen’ geprojecteerd op de buitenmuur van de raadzaal van het stadhuis. Daarnaast worden de Iamsterdam letters voor het stadhuis aan de kant van de Amstel opgesteld en uitgelicht in de regenboogkleuren. Vrijdag worden ze om 9.30 uur onthuld door wethouder Simone Kukenheim (Diversiteit).

Lees ook:Samen naar het Songfestival kijken
Lees ook:Vooraankondiging conferentie ‘Jezelf kunnen zijn in Amsterdam’
Lees ook:Homo’s en lesbo’s in Zweden kunnen trouwen
Lees ook:Europride 2014 in Oslo
Lees ook:Vrijdag 27 januari: Gerard Spong spreekt Burgemeester Danes Lezing 2017 uit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>