Politicus India: ‘Mohammed was ‘s werelds eerste homoseksueel’

Een politicus in India heeft zich de woede van moslims op de hals gehaald door te roepen dat de profeet Mohammed ‘de eerste homoseksueel ter wereld’ was. Een kwart miljoen woedende moslims gingen de straat op. De politicus, Kamlesh Tiwara’ van een nationalistische hindoe-partij werd al snel bedreigd en later gearresteerd, op beschuldiging van opruiing en godslastering.

Een moslimorganisatie liet weten niet te rusten voordat Tiwari ‘de mond is gesnoerd’. Tijdens de demonstratie werd opgeroepen Tiwari te vermoorden. Er braken rellen uit: zo’n dertig politieauto’s en een politiebureau werden in brand gestoken en minstens tien agenten raakten gewond.  Vermoed werd dat de politicus in dat bureau werd vastgehouden. Het was overigens niet de eerste keer dat wordt gesuggereerd dat de profeet homoseksueel zou zijn geweest, zoals in Charlie Hebdo in 2011.

Lees ook:Homo-manifestatie in Sarajevo verstoord
Lees ook:Gruwelijke moord mogelijk vanwege homohaat
Lees ook:Gay Pride Litouwen loopt uit op rellen
Lees ook:Canal Parade: World Religion Boat met predikanten, priesters, een rabbijn én een imam
Lees ook:Voormalig minister beschuldigd van sodomie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>