Rapper Ismo voor rechter wegens beledigingende teksten over homo’s en joden

Rapper Ismo moet donderdag voor de rechter verschijnen vanwege beledigende teksten over homo’s en joden in zijn nummer ‘Eenmans’. Daarin zingt hij ‘Ik geef flikkers geen hand’ en Tk haat die focking joden nog veel meer dan de nazi’s’. De politie kreeg een aantal aangiftes binnen naar aanleiding van deze teksten, onder meer van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) en van een homoseksuele man.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) maakt de 25-jarige Ismo uit Breda zich met zijn teksten schuldig aan discriminatie. De zaak is donderdag aangehouden omdat de verdediging meer tijd te geven, aldus een woordvoerder van het OM. De rapper beroept zich op vrijheid van meningsuiting en zegt dat critici zijn teksten verdraaien. Zo zou het woord ‘flikker’ in de rapscene ‘mensen die iets flikken’ betekenen en niets met homo’s te maken hebben.

Lees ook:Rapper Ismo alsnog veroordeeld voor belediging homo’s en Joden
Lees ook:Ophef om discriminerende teksten moslimrapper
Lees ook:OM in hoger beroep tegen vrijspraak rapper Ismo
Lees ook:Britten weren rapper Tyler the Creator wegens homofobie
Lees ook:Egypte mag buitenlandse homo’s de toegang weigeren of het land uitzetten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>