Elton John wil met Poetin over homorechten praten

De Britse zanger Elton John wil met de Russische president Poetin praten over homorechten. Tegen de BBC zei hij: ‘Ik wil een poging doen om hem van gedachten te laten veranderen. Ik wil graag thee met hem drinken en met hem in gesprek gaan. De kans dat dit lukt, is klein, maar ik kan het op zijn minst proberen.’

De 68-jarige zanger is op dit moment samen met zijn man David Furnish in Oekraïne en woonde in Kiev een congres bij, het Yalta European Strategy Forum. Daar sprak de zanger over diversiteit en tolerantie en pleitte er voor gelijke rechten voor iedereen in Oekraïne, ongeacht afkomst of seksuele geaardheid. Hij had een ontmoeting met de president van Oekraïne en drong bij hem aan op meer steun voor de LHBT gemeenschap in het land.

Elton John was in 1979 al eens in Rusland, in een tijd dat hij nog niet open over homorechten durfde te spreken: ‘Ik was een alcoholist en drugsverslaafde. Nu ik ouder ben, wil ik mijn roem gebruiken om mensen door middel van muziek te raken en te verenigen om de boodschap van vrede en acceptatie te verspreiden.’

Lees ook:Geen adoptiekind uit Oekraïne voor Elton John
Lees ook:Poetin ‘is bevriend met homo’s’
Lees ook:Elton John zingt NIET tijdens inauguratie Trump
Lees ook:Elton John: ‘Jezus was meelevende homo’
Lees ook:Elton John roept op tot steun homorechten tijdens concert Moskou

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>