Ted Heath was ‘geen pedofiel, maar een oude, trieste homoman’

De voormalige Britse premier Edward Heath was ‘geen pedofiel, maar slechts een oude, trieste homoman.’ Dat zegt een voormalig prostitué die in 1995 en 2009 achter de tralies verdween omdat ze een bordeel runde. Heath, Conservatieve premier van 1970 tot 1974, overleed in 2005. Op dit moment doet de politie onderzoek naar beschuldigingen van kindermisbruik door Heath.

De politie zou de beschuldigingen begin jaren ’90 niet serieus hebben genomen. In Groot-Brittannië is een groot onderzoek gaande naar het in de doofpot stoppen van seksueel misbruik door hooggeplaatste personen. Er wordt onderzoek gedaan naar maar liefst 1433 instellingen en Britten, onder wie 135 celebs. De zaak kwam aan het rollen na het overlijden van BBC-tv-ster Jimmy Savile in 2011, die vermoedelijk honderden kinderen misbruikte.

Lees ook:Celstraf oud-politicus VS na misbruik jongens
Lees ook:Vaticaan des duivels over politie-inval Mechelen
Lees ook:Deetman wil onderzoek seksueel misbruik in kerk
Lees ook:Melden seksueel misbruik kan tot 1 december
Lees ook:Paus solidair met Belgische bisschoppen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>