Mika start campagne op sociale media tegen homohaat

Popster Mika is op sociale media een grote campagne tegen homohaat gestart, door een foto te plaatsen van een bekladde poster voor zijn concert. In de Italiaanse stad Florence was op een poster van de 31-jarige zanger met zwarte graffiti het woord ‘frocio’ (flikker) gespoten. Ook zijn gezicht was zwart gemaakt.

Mike heeft sinds 2007 een relatie met documentairemaker Andrea Dermanis. Op Twitter schrijft hij niet bang te zijn voor mensen die discrimineren: ‘Liefde doet wat het wil.’ De populaire Brits-Libanese zanger treedt op 22 september op in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Aanvankelijk wilde hij niets over de bekladde poster zeggen: ‘Het leek me het beste om de haat van sommige mensen te negeren, maar jullie hebben gelijk: we doorbreken de stilte.’ Daaraan gaven talloze twitteraars gehoor, op #rompioilsilenzio (‘breek de stilte’).

Lees ook:Pussicat Dolls treden op in Amsterdam
Lees ook:Mika geeft concert in Amsterdam
Lees ook:Mika geeft concert in Heineken Music Hall Amsterdam
Lees ook:Heisa over tepel Pussical Doll
Lees ook:Ricky Martin komt naar Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>