Onthulling Homomonument Den Haag op nieuwe plek

Het internationale homomonument in Den Haag krijgt een nieuwe plek: de Koekamp bij het Malieveld. Het kunstwerk van Theo van Have werd in 1993 onthuld bij Madurodam en staat middenin een tramlus, naast openbare toiletten. COC Haaglanden vroeg om een meer respectvolle locatie voor het monument.  Zondag 26 april onthult burgemeester Van Aartsen het monument op de nieuwe plek om 17.30 uur.

VVD en D66 klopten bij het stadsbestuur aan en suggereerden de Koekamp. Ook burgemeester van Aartsen beaamde dat de locatie bij Madurodam niet passend was en zette een studie in gang, in samenwerking met het COC. De Koekamp is goed bereikbaar, zichtbaar en is in tegenstelling tot de huidige locatie een eerbiedige plek, helemaal om tijdens dodenherdenking kransen te leggen’, aldus raadsleden enige tijd geleden. Na afloop van de ceremonie is in Café Basta van COC Haaglanden aan de Scheveningseveer 7 een feestelijke na-borrel.

Lees ook:Homomonument Den Haag verhuist van Madurodam naar Malieveld
Lees ook:Den Haag zoekt betere plek Homomonument
Lees ook:Minister Bussemaker op 4 mei bij Homomonument Den Haag
Lees ook:Huffnagel zwaait Van Aartsen uit: Afscheid Burgemeester in FRITS! op TV West
Lees ook:CIDI: ‘biedt geen podium aan Holocaustontkenner en homofobe David Irving

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>