Homo’s in videoclip nieuwe single Gerard Joling

Gerard Joling heeft een videoclip opgenomen voor zijn nieuwe single ‘Ik proost met jou’. In het filmpje (klik hier) speelt een homokoppel de hoofdrol. De zanger wil hiermee een statement maken: ‘Ik wil met deze clip een probleem aan de kaak stellen. Mensen moeten beseffen dat homoseksualiteit helaas lang niet overal geaccepteerd wordt.’

Joling is van plan de clip naar de Russische president Poetin te sturen, want hij vindt het ‘wel heel ver gaan dat homo’s in een land als Rusland en plein publique verrot worden geslagen.’ Over reacties in eigen land maakt Joling zich geen zorgen: ‘De clip is niet ranzig, niet vies, niet raar. Het is allemaal subtiel gedaan: de clip is meer een knuffelclip dan een ranzige clip.’ Overigens is hij niet van plan een soort van ambassadeur voor homo’s te worden: ‘Nee ,dat ben ik nooit geweest en dat ga ik ook niet worden. Ik heb nooit op de barricaden gestaan. Ik vind alleen dat iedereen zijn leven moet kunnen leiden.’

Lees ook:Floorfiller: Dirty Sanchez – Give head
Lees ook:Nieuwe rage: de Lipdub
Lees ook:Petitie voor ruimhartiger asielbeleid Russische LHBT’s
Lees ook:Gerard Joling door fan bedreigd
Lees ook:Premier Rusland: ‘niet één Russische homo heeft geklaagd over propagandawet’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>