Iraanse popdiva komt op voor homorechten

In eigen land worden homo’s opgehangen, maar de uitgeweken populaire Iraanse zangeres Googoosh heeft een videoclip gemaakt met een lesbisch stel in de hoofdrol. Het nummer heet ‘Behesht’ (Hemel; video: klik hier). De popdiva plaatste het nummer op Valentijnsdag op haar Facebookpagina, met daaronder de woorden ‘Vrijheid voor de liefde. Voor iedereen’.

In de clip zijn verschillende liefdevolle koppels te zien tijdens een optreden van Googoosh, onder wie twee vrouwen, van wie je eerst alleen de handen ziet. Pas aan het eind van de video blijken het twee vrouwen te zijn. Googoosh en de maker van de video, Navid Akhvahan waren niet bang voor negatieve reacties op de controversiële clip die inmiddels al door meer dan een miljoen mensen is bekeken. Een aantal conservatieve websites hebben not amused gereageerd. Ze zou de clip hebben gemaakt ‘om decadentie in Iran te verspreiden en walgelijke daden te promoten’. Na de revolutie in 1979 in Iran wilde Googoosh haar moederland niet verlaten. Ze leefde er 21 jaar lang in stilte, maar in 2000 vertrok ze toch en ze zingt weer. Ze is razend populair, mede vanwege haar show Googoosh Academy op Manoto1, een zender die wordt gerund door Iraanse ballingen.

Lees ook:Burgemeester Amsterdam opent tentoonstelling Iraanse lesbo’s
Lees ook:Opnieuw homo’s opgehangen in Iran
Lees ook:Iran verbiedt pelgrimstocht naar Saoedi-Arabië na aanranding twee Iraanse tienerjongens
Lees ook:Coming-out Iraans-Noorse Eurovisie zanger in zwoele videoclip
Lees ook:Imam trouwt twee Iraanse lesbiennes in Stockholm

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>