It’s Raining Men protestsong tegen homofobe Britse politicus

De gay anthem ‘It’s Raining Men‘  doet het goed in de charts op dit moment. Wie herinnert zich niet hoe de song het hoogtepunt werd van de opening van de Gay Games in Amsterdam in 1998, toen de dames het nummer in een uitzinnige ArenA zongen, begeleid door een striptease-act van 200 matrozen (klik hier voor een filmfragment). De Britten gebruiken het nummer nu als protestsong tegen de homofobe onzin die een lid van de UKIP (UK Independance Party) recentelijk uitkraamde.

David Silvester riep dat de recente overstromingen in de UK een straf zijn, omdat Engeland en Wales het huwelijk heeft opengesteld voor koppels van hetzelfde geslacht. Tot nu toe hebben meer dan vierduizend mensen de campagne op Facebook geliked, in de hoop dat de song rond 27 januari in de top van de hitlijsten staat. Om te laten zien dat er nog wel eens wat ánders naar beneden kan komen dan water, hagel en sneeuw.

Lees ook:It’s Raining Men als protestsong terug in de Britse Top-40
Lees ook:Overstromingen UK straf voor legaliseren homohuwelijk
Lees ook:David Cameron krijgt PinkNews Award voor erkenning ‘homohuwelijk’
Lees ook:Homohuwelijk erdoor in Engeland en Wales
Lees ook:Elton John en zijn partner gaat trouwen ‘om een voorbeeld te stellen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>