Melkweg cancelt concert homohater Sizzla

Het Amsterdamse Poppodium Melkweg heeft een concert gecanceld van de Jamaicaanse reggae-zanger Sizzla, omdat hij antihomo-teksten zong. Hij zou op 13 maart in de Melkweg staan. Medewerkers van de Melkweg stuitten zondag op beelden van festival ‘Sting‘ in Jamaica, waar Sizzla zich tijdens zijn optreden minder fraai over de roze medemens uitliet. Hij ‘beroept zich op de Bijbel’ en vindt dat hij in het kader van de vrije meningsuiting mag zeggen wat hij wil, maar de Melkweg wil niemand op het toneel die dergelijke ‘zeer kwetsende en haatdragende teksten’ zingt.

Overigens schijnt Sizzla ook niet meer terecht te kunnen op Sting, het grootste eendaagse indoor reggae-festival ter wereld, in Jamaica. In 2007 had Sizzla een document ondertekend waarin hij afstand deed van eerdere antihomo-uitspraken. Hij beloofde toen ook in Europa geen antihomo-liederen meer te zingen. Ook poppodium Atak in Enschede, waar hij op 14 maart zou optreden, heeft het concert geannuleerd. Bij onze oosterburen is hij niet meer welkom op het festival Ruhr-Reggae Summer eind mei in Dortmund.

Lees ook:Homofobe rapper Sizzla welkom op Festival Reggae Geel in België
Lees ook:Sizzla toch niet welkom op Belgische Reggae Geel Festival
Lees ook:Verklaringen podia, organisatoren en artiest rondom optreden Sizzla
Lees ook:Jamaicaanse homohater in Tilburg Popcentrum
Lees ook:Protest tegen optreden Steen in de Melkweg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>