Houdt Rotterdam het Gergiev Festival na zijn homofobe uitspraken?

De gemeente Rotterdam neemt het Gergiev Festival van het Rotterdam Philharmonisch Orkest onder de loep. De 60-jarige rus Valery Gergiev, een vriend van president Poetin, naar wie het festival is vernoemd, heeft zich nogal bot uitgelaten over homo’s. Hij zei de Russische antihomowet te steunen en zou hebben beweerd dat homoseksualiteit hetzelfde is als pedofilie. De gemeente gaat nu onderzoeken of het festival ngo wel moet worden gesubsidieerd; vorig jaar was dat 250.000 euro.

Gergiev was van 1995 tot 2008 chef-dirigent van het Rotterdamse orkest. De PvdA vindt dat het festival van naam moet veranderen, als Gergiev inderdaad de uitspraken deed die de ronde doen.  De afgelopen weken waren en al protesten en kritiek op zijn standpunten  in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Duitsland. In 2015 wordt Gergiev, die wordt beschouwd als een van de beste dirigenten ter wereld, chef-dirigent van de Bayerische Staatsoper in München. De intendant van dit gezelschap toonde zich ook al not amused over zijn uitspraken.

Lees ook:Dirigent Gergiev onder vuur
Lees ook:Jaap van Zweden laatste Zomergast
Lees ook:Tariq Ramadan en de homo’s
Lees ook:Roze aandeel Rotterdam Film Festival nihil
Lees ook:Homolobby in Vaticaan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>