Coming-out zanger Westlife zanger dankzij Gately

Mark Feehily, zanger van de Ierse popgroep Westlife, vond dankzij Stephen Gately de moed om uit de kast te komen. Hij zei: ‘Stephen was ongelofelijk moedig Hij was het eerste lid van een boyband die dat deed en achteraf gezien hielp het mij en waarschijnlijk veel andere homojongeren om hun eigen seksualiteit te begrijpen en uit de kast te komen.’ Gately, zanger van Boyzone, overleed in oktober; onlangs bleek een hartkwaal de oorzaak te zijn. Hij kwam in 1999 uit de kast. Feehily volgde zijn voorbeeld in 2005, door te vertellen dat hij toen een relatie had met Kevin McDaid, met wie hij nog steeds samen is.

‘Iedere keer als een door miljoenen aanbeden celeb uit de kast komt, is dat een overwinning op negatieve stereotypen beelden die nog altijd bestaan.’In een interview in dagblad The Sun zei hij dat het ‘lang duurde voor hij alles voor zichzelf op een rijtje had gezet, om er openlijk voor uit te kunnen komen. Ik duwde het allemaal van me af en ontkende mijn gevoelens.’ Achteraf noemt hij zijn ‘verblijf in de kast’ en donkere tijd: ‘niet omdat ik iets geheim hield voor de band of het publiek. Ik had totaal geen liefdesleven, geen relatie of seksleven. Het was een tikkende tijdbom in me. Nu ben ik gelukkig.’

Westlife werd opgericht door de zanger van Boyzone Ronan Keating. De band had in Groot-Brittannië 14 nummer-1-hits en staat daarmee met Cliff Richard op de derde plaats ooit, achter Elvis Presley en The Beatles. In Nederland is de groep minder populair, al stond het nummer ‘Uptown Girl’ (oorspronkelijk van Billy Joel) twaalf weken in de Nederlandse Top-40.

Lees ook:Boyzone zanger Stephen Gately overleden
Lees ook:Boyzone zanger Gately stierf aan longoedeem
Lees ook:Uitvaart Boyzone zanger Gately in Dublin
Lees ook:Familie Stephen Gately heropent onderzoek rondom zijn dood
Lees ook:Hartafwijking doodsoorzaak zanger Boyzone

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>