Boyzone wint Stonewall Award

Stonewall, het Britse equivalent van het COC, heeft voor de vierde keer; de Stonewall Awards. Uitgereikt: prijzen voor mensen die zich positief hebben ingezet voor homo -en lesbo-emancipatie in Groot-Brittannië. De prijs voor Entertainer of the Year ging naar de boyband Boyzone. De partner van de onlangs overleden zanger Stephen Gately, Andrew Cowles, nam de prijs namens de band in ontvangst.

Cowles memoreerde in zijn speech de woede over de column in de Daily mail van Jan Moir, die de dood van Gately ‘sleazy’ had genoemd. Cowles kreeg een staande ovatie, toen hij de mensen bedankte voor de 22.000 klachten die ze naar de Press Complaints Commission hadden gestuurd. Hero of the Year werd de eerste openlijk homoseksuele kerkvader in Schotland, Scott Rennie.

Lees ook:Ophef over homofobe uitspraken Daily Mail columniste
Lees ook:Boyzone zanger Gately stierf aan longoedeem
Lees ook:Familie Stephen Gately heropent onderzoek rondom zijn dood
Lees ook:Boyzone zanger Stephen Gately overleden
Lees ook:Stonewall Award Gala 2010 in Londen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>